Attefallshus
Be om offert

Bygglov i Uppsala

Inför ditt byggprojekt

Ska du ansöka om bygglov men känner dig osäker på var du ska börja? Då kan vi på Bygglovshjälpen hjälpa dig! Om du ska bygga ett nytt hus, en altan eller en mur på din tomt så behöver du ansöka om bygglov. Oavsett om du ska bygga nytt eller bygga till så behöver du skicka in en ansökan till Uppsala kommun med information om ditt byggprojekt. Vi erbjuder hjälp med allt från ansökan till ritningar. Det är många tekniska detaljer som ska inkluderas i en bygglovsansökan. Vi finns här för dig under hela processen och ser till att allt blir gjort på rätt sätt.

Bygglovshjälpen hjälper dig med konstruktionsritningar för ditt projekt

Arkitektur och design i kvalité

Det är flera ritningar som ska göras inför ett byggprojekt. Det är också krav på vissa ritningar när du ansöker om bygglov. Konstruktionsritningar, även kallade A-ritningar, behövs vid ansökan om bygglov. Eftersom det är många olika slags skisser som ska göras så kan det underlätta att anlita en professionell arkitekt. En sådan person kan skapa korrekta ritningar utifrån din projektidé. Med en arkitekt ökar inte bara chansen att din ansökan blir beviljad, men också att bygget blir gjort på bästa sätt. De ritningar som behövs kan variera beroende på vad det är som ska byggas. Här är tre ritningar som ofta förekommer under bygglov och som behöver skickas in till din kommun.

  • Planritning – du behöver en planritning om du exempelvis vill bygga till en våning på ditt hus. Då behöver rum, dörrar, fönster och trappor inkluderas i din ritning. 
  • Sektionsritning – en sektionsritning redovisar ett hus i genomskärning. Den visar byggnadens grund, höjder och taklutning bland annat. 
  • Fasadritning – om ditt byggprojekt påverkar utsidan på ditt hus så krävs alltid en fasadritning. En fasadritning visar bland annat fönster, trappor, dörrar och marknivå.

Vi hjälper dig med bygglov

Vi på Bygglovshjälpen har en lång erfarenhet inom bygglov. Vi har rätt resurser och personal för att utföra alla olika slags jobb. Vare sig det gäller dokument till din ansökan, bygglovshandlingar, ritningar eller en kontrollansvarig (KA) så kan vi hjälpa dig. Vi är bygglovsspecialister och har bred kunskap om hela processen. Med ett brett kontaktnät kan vi också rådgiva dig gällande pålitliga byggfirmor i nästa steg i ditt byggprojekt. 

Bygglovshjälp för dig i Uppsala

Vi finns nära till hands under hela processen. Vi kan även hålla i all kommunikation med Uppsala kommun om du skulle föredra det. Då tar vi reda på vad som krävs i just din kommun för att din ansökan om bygglov ska bli godkänd. Vi på Bygglovshjälpen kan alltså sköta allt som har att göra med din bygglovsansökan. Tveka inte, hör av dig till oss så hjälper vi dig med ditt bygglov!

Osäker på vad du behöver? Vi hjälper dig!