Attefallshus
Be om offert

Bygglov i Örebro

Så får du bygglov till ditt bygge

Vill du bygga om ditt hus? Då behöver du med största sannolikhet bygglov från kommunen. Oavsett om du vill bygga en balkong eller en extra våning så måste din kommun först godkänna dina planer. För att din ansökan ska bli beviljad krävs därför en hel del planering innan bygget kan sättas igång. Du behöver bland annat flera ritningar av projektet och en kontrollansvarig i din kontrollplan. Vi på Bygglovshjälpen har en bred expertis och hjälper dig med alla delar av din ansökan!  

Bygglovshjälpen hjälper dig med konstruktionsritningar för ditt projekt

Kontrollansvarig och högkvalitativa ritningar

En kontrollansvarig, eller en KA, ser till att allt går till på rätt sätt under bygget. Du behöver en kontrollansvarig i din ansökan om bygglov. Eftersom bygget måste uppfylla kraven i bygglagstiftningen måste du ha en kontrollansvarig närvarande som ser till att ditt byggprojekt blir korrekt. Det är också viktigt att du skickar in rätt ritningar för att du ska få bygglov. Välgjorda ritningar är inte bara bra inför en ansökan. De är också viktiga att ha när du väl ska sätta igång med ditt projekt. Med korrekta ritningar har byggfirman bästa möjliga förutsättningar. Med hjälp av tydliga ritningar kan de bygga precis som du har tänkt dig. Risken för att något ska gå snett minskar därmed betydligt. Vad för slags ritningar som du behöver beror på vad ditt projekt är. Vanligtvis behöver du en konstruktionsritning. Våra erfarna arkitekter har skapat många sådana ritningar inför olika slags byggen. De vet vad som behöver inkluderas för att ditt bygge ska bli godkänt. 

Korrekta bygglov och projekt

Att planera och förbereda sitt byggprojekt är viktigt inför din ansökan. Om du inte skickar in rätt dokument och välgjorda ritningar så är risken stor att din ansökan blir avslagen. För att slippa problem under projektet gång finns vi här för att stötta dig under processen. Om det är första gången som du ska ansöka om bygglov kan det kännas överväldigande med allt som ska förberedas. Med vår hjälp blir arbetet roligt och smidigt. Det är viktigt att ditt projekt blir precis som du har tänkt dig. Vi på Bygglovshjälpen stöttar dig från start till slut. Det är viktigt för oss att du blir nöjd med ditt bygge och får din ansökan godkänd av kommunen. Det är flera bygglovshandlingar som ska in och vi kan hjälpa dig under hela vägen.

Välgjorda byggprojekt i Örebro

Vi på Bygglovshjälpen har ett brett utbud av tjänster och kan hjälpa dig med mycket som behövs under projektets gång. Det kan gälla bygglovshandlingar, ritningar, kontrollansvarig eller projektering. Om du vill kan vi även hålla i all kommunikation med din kommun i Örebro. Då tar vi reda på vad som krävs i just Örebro för att du ska få din bygglovsansökan godkänd. Tveka inte, hör av dig till oss så hjälper vi dig att förverkliga ditt drömbygge!

Osäker på vad du behöver? Vi hjälper dig!