Attefallshus
Be om offert

Bygglov i Borås

Planering och förberedelser inför bygglov

Behöver du hjälp med att ansöka om bygglov? Då kan vi hjälpa dig! Om du har ett projekt på gång vill du säkert sätta igång med själva bygget så snabbt som möjligt. Att då sätta sig in i hur bygglov fungerar kan kännas som ett hinder på vägen. Vi hjälper dig genom hela processen, så att du kan skicka in en ansökan till Borås kommun med all information som krävs. Oavsett om du behöver hjälp med själva ansökningen eller ritningar så har vi kompetensen för att vägleda dig genom denna process. Vi ser till att allt blir gjort på ett korrekt sätt. Hör av dig till oss så berättar vi mer!

Bygglovshjälpen hjälper dig med konstruktionsritningar för ditt projekt

Förbered rätt skisser inför din ansökan om bygglov

När du ska genomföra ett byggprojekt har du säkert flera ritningar inför detta. När du sen ska ansöka om bygglov kan det vara krav på att vissa ritningar ska bifogas. En typ av ritning som krävs är bland annat konstruktionsritningar, eller A-ritningar som de även kallas för. Ett sätt att underlätta för dig själv gällande alla ritningar som krävs är att ta hjälp av en arkitekt. Då kan dina idéer visualiseras på korrekta ritningar som krävs. Detta kan öka dina chanser för att bygglovet ska gå igenom. Sätt dig gärna in i de olika typer av ritningar som kan krävas när du ansöker om bygglov i kommunen Borås.

  1. Fasadritning – Detta är en ritning som krävs om ditt projekt påverkar utsidan av ditt hus. Det som ska vara med på ritningen är bland annat trappor, dörrar, marknivå och fönster.
  2. Sektionsritning – Detta visar ditt hus i genomskärning. På ritningen visas husets grund, höjder, taklutning m.m..
  3. Planritning – Detta krävs om du till exempel ska bygga ytterligare en våning till ditt hus. Det som behöver vara med i ritningen är bland annat rummen, dörrarna, fönsterna och trapporna.

Kontakta oss inför din ansökan om bygglov i Borås

Vi som arbetar på Bygglovshjälpen av många år av erfarenhet inom bygglov. Genom rätt kompetens och hög kunskap inom branschen kan vi guida dig genom processen att ansökan om bygglov. Behöver du hjälp med kontakter som krävs i processen, så som pålitliga byggfirmor, har vi ett brett kontaktnät inom branschen. Så behöver du hjälp med att ansöka om bygglov i Borås kan vi hjälpa dig att hitta rätt. Vi kan sköta allt som har med din bygglovsansökan att göra, så att du kan fokusera på annat. Välkommen att höra av dig till oss!

Osäker på vad du behöver? Vi hjälper dig!