Attefallshus
Be om offert

Bygglov i Sundsvall

Från idé till beviljat bygglov

Vill du bygga ut, bygga in eller bygga till? Då behöver du ansöka om bygglov. Om du inte är helt säker på hur du ska verkställa dina idéer eller gå vidare med din ansökan så kan vi hjälpa dig. En ansökan om bygglov kräver bygglovshandlingar, dokument och flera olika slags ritningar. Vi på Bygglovshjälpen är specialiserade inom flera områden och kan därför hjälpa dig med alla delar av din ansökan.

Bygglovshjälpen hjälper dig med konstruktionsritningar för ditt projekt

Bygglovsritningar av en arkitekt

Vanligtvis är det flera ritningar som ska skickas in med din ansökan om bygglov. Du kan behöva en konstruktionsritning, planritning, sektionsritning och fasadritning. Oavsett om du har påbörjat dina ritningar eller behöver stöd av en professionell arkitekt under hela projektet så kan våra erfarna arkitekter hjälpa dig. Vi skapar ritningar med hög kvalité och precision. Det kan gälla exempelvis nybyggnation, renovering eller vid ändringar av planlösningar. I en konstruktionsritning inkluderar våra arkitekter alla detaljer som behövs. Det är bland annat grundplan, stomplan och bjälklagsplan. Tillsammans skapar vi bästa möjliga förutsättningar för att din bygglovsansökan ska bli godkänd. Vi på Bygglovshjälpen har både bred kompetens och lång erfarenhet inom flera områden. Därför kan vi hjälpa dig med dina byggplaner redan från idéstadiet.

Tack vare många år i branschen har vi genomfört alla olika slags byggprojekt. Oavsett om det gäller konstruktionsritningar, planritningar eller sektionsritningar kan våra arkitekter rita detaljrika och precisa ritningar efter dina önskemål. De kan också ge förslag om hur du bäst nyttjar ytan som du vill bygga ut. Om du vill ha en särskild design eller utformning så kan de hjälpa dig att förverkliga dina idéer!

Vi hjälper dig med bygglov

Utöver arkitektens ritningar kan du behöva en certifierad kontrollansvarig (KA) för bygget. En kontrollansvarig ansvarar för att arbetet genomförs på ett korrekt sätt. Bygget måste uppfylla kraven i bygglagstiftningen. Om du behöver en kontrollansvarig kan bero på projektets omfattning. Du kan anlita en utbildad och certifierad kontrollansvarig av oss för ditt projekt. Vi kan även erbjuda hjälp med design, besiktningsman och projektering. Efter många år i byggbranschen har vi ett brett utbud av tjänster som vi kan erbjuda dig. Vi kan hjälpa dig med det mesta inom bygglov. 

Bygglovsansökningar i Sundsvall

Vi på Bygglovshjälpen kan sköta det mesta av förberedelserna inför din bygglovsansökan. Om du bor i Sundsvall kan vi sköta all kontakt med din kommun. Vi tar reda på vad som krävs och måste inkluderas i en byggansökan i Sundsvall och hur vi går tillväga för att uppfylla kraven. Hör av dig till oss om du behöver hjälp med ditt bygglov. Oavsett om det gäller din ansökan eller dina ritningar så finns vi nära till hands. Du är välkommen att kontakta oss med frågor så kan du få veta mer om hur vi på Bygglovshjälpen kan hjälpa dig!

Osäker på vad du behöver? Vi hjälper dig!