Attefallshus
Be om offert

Hjälp inför ditt byggprojekt i Eskilstuna

Planering och förberedelser inför bygglov

Har du ett kommande byggprojekt på gång men behöver hjälp med att ansöka om bygglov i din kommun Eskilstuna? Då har du hamnat rätt. Vi är Bygglovshjälpen, ett företag som hjälper privatpersoner genom hela processen gällande att ansöka om bygglov. Innan du påbörjar ditt projekt krävs det att din ansökan beviljas, men att bara komma så långt så att du har alla dokument att skicka in kan kännas som krångligt och besvärligt. Det är detta vi kan hjälpa dig med. Vi har kunskap kring vilka exakta dokument som krävs för att ansöka om ett bygglov. Så ska du genomföra ett byggprojekt hemma och behöver hjälp med att ansöka om bygglov finns vi här för att hjälpa dig!

Bygglovshjälpen hjälper dig med konstruktionsritningar för ditt projekt

Bra att veta inför din bygglovsansökan

En ansökan om bygglov kräver ett antal olika dokument eller ritningar, beroende på vilken typ av byggprojekt du planerar att genomföra. Det går att göra dessa ritningar själv, men vill du ha hjälp att framställa ritningar kan du ta hjälp av en arkitekt. De vet exakt vilka ritningar som krävs för att ansöka om bygglov, och kan framställa dina idéer exakt så som du vill. Att ha korrekta ritningar kan öka chanserna för att din ansökan om bygglov ska beviljas. Nedan följer en lista på de vanligaste ritningarna som krävs när du ansöker om bygglov i Eskilstuna.

  • Fasadritning krävs om ditt byggprojekt påverkar utsidan av din fastighet. Det som ska vara med på ritningen ska vara i princip allt som syns, alltså dörrar, fönster, marknivå med mera.
  • Sektionsritning visar hur ditt hus ser ut i genomskärning, och innefattar grunden av huset, höjder, husets taklutning bland annat.
  • Planritning innefattar husets inre, så som rum, dörrar, fönster, trapport. Det kan krävas om du till exempel ska bygga upp en ytterligare våning på ditt hus.

Vi hjälper dig med din bygglovsansökan i Eskilstuna

Våra kollegor på Bygglovshjälpen har lång erfarenhet av hur man ansöker om bygglov på ett korrekt sätt. Vi har all kunskap inom branschen och kan guida dig genom det som annars kan upplevas som en krånglig djungel. Så om du har ett framtida byggprojekt men behöver hjälp med att ansöka om bygglov kan vi hjälpa dig genom hela processen. Vi kan sköta allt som har med själva processen att göra, så att du kan fortsätta att planera ditt byggprojekt i Eskilstuna. Hör av dig till oss redan idag så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig!

Osäker på vad du behöver? Vi hjälper dig!