Attefallshus
Be om offert

Bygglov på Lidingö

Planering och förberedelser inför bygglov

Vill du bygga om ditt hus eller bygga till något? Då behöver du sannolikt ansöka om bygglov från kommunen. Oavsett om du vill bygga till en balkong eller ett större projekt som en extra våning så behöver din kommun på Lidingö först godkänna dina planer. Innan du kan skicka in din ansökan behöver en del förberedelser göras. Bland annat kommer du att behöva ett antal ritningar, och dessutom en kontrollansvarig i din kontrollplan. Låter det krångligt? Ingen fara! Bygglovshjälpen har lång erfarenhet och bred expertis inom allt som har med bygglov att göra. Hör av dig till oss så kan vi hjälpa dig med alla delar som har med din ansökan att göra!

Bygglovshjälpen hjälper dig med konstruktionsritningar för ditt projekt

En kontrollansvarig och professionella ritningar

En KA, alltså förkortningen för kontrollansvarig, har ansvar över att se till att allt under det kommande bygget går till på rätt sätt. Om du ska göra en ansökan om bygglov behöver du alltså först ha en kontrollansvarig. Utöver detta behöver du dessutom ha korrekta ritningar för att din ansökan ska kunna beviljas. Att ha en välgjord ritning är inte bara en fördel när det kommer till att ansöka om bygglov, utan något som du kan fortsätta att ha nytta av när själva byggprojektet sätter igång. Om du använder dig av en byggfirma skapar professionella ritningar de allra bästa förutsättningarna för att resultatet ska bli så som du föreställt dig. En bygglovsansökan kan kräva olika typer av ritningar, det beror på vad du har för projekt på gång. Det allra vanligaste är en konstruktionsritning. Behöver du hjälp med att ta fram ritningar kan våra erfarna arkitekter hjälpa dig med detta. De har sedan tidigare skapat många ritningar som använts i ansökningar om bygglov, så de vet exakt vad som krävs för att ditt bygge ska ha en möjlighet att godkännas. Har du några frågor eller funderingar över hur våra arkitekter kan hjälpa dig? Kontakta oss via mejl eller telefon så svarar vi på allt du undrar över!

Hör av dig till oss inför ditt projekt på Lidingö!

Vi har ett brett utbud av tjänster när det kommer till bygglov, och har möjlighet att hjälpa dig under hela projektets process. Vi kan dessutom hålla all kommunikation till din kommun på Lidingö. För dig blir det en smidig och enkel process, så att du snart kan komma igång med ditt projekt. Hör av dig till oss om du behöver hjälp med att ansöka om bygglov!

Osäker på vad du behöver? Vi hjälper dig!